Instapversie F type met een viercilinder

Jaguar F-Type

Instapmodel met viercilinder en 300 pk

Er wordt al lang gefluisterd over een instapversie voor de Jaguar F-type. Die is nu eindelijk officieel onthuld en heeft verrassend genoeg een viercilinder in de neus.

Jaguar heeft de zaken echter wel correct aangepakt: de instapversie krijgt een volledig nieuwe versie van de 2.0-turboviercilinder van het merk. Deze Ingenium-krachtbron krijgt een specifieke behandeling waardoor hij 300 pk een een koppel van 400 Nm ontwikkelt. Vreemd genoeg biedt Jaguar hem niet aan met een manuele versnellingsbak, in tegenstelling tot de V6. Hij wordt dus enkel gecombineerd met een achttrapsautomaat en achterwielaandrijving. Het model is herkenbaar aan zijn enkelvoudige centrale uitlaatpijp. Uiteraard is de instap-F-Type verkrijgbaar als coupé en als roadster.

Met deze bewapening haalt de F-type de 0-100km/u-sprint in 5,4 seconden en komt hij aan een topsnelheid van 250 km/u. Jaguar benadrukt dat het veel werk heeft gemaakt van de motorklank zodat het model niet afsteekt tegen de erg extraverte V6 en V8. En met 54 kg minder op de weegschaal zou deze F-Type levendiger moeten rijden als zijn broers.

Tot slot meldt Jaguar nog dat de uitrusting is uitgebreid met een noodremhulp, verkeersbordherkenning, adaptieve snelheidsbegrenzing en een spoorassistent.

Bron: www.vroom.be 

« Terug
« Home