nieuwe sport SV

De nieuwe sport sv edition

Land Rover stelt de Range Rover Sport SV voor, een 635 pk sterke en 290 km/u snelle sportvariant die op carbonvelgen van 23 duim staat en over een hydraulische 6D-ophanging beschikt.

 

Onder de motorkap van de Range Rover Sport SV schuilt de bekende, aan een achttrapsautomaat gehangen 4,4 liter-V8 van BMW-orgine, voor de gelegenheid werd de mildhybride V8-biturbo opgevoerd naar 635 pk. Het maximale koppel bedraagt 750 Nm. Ter vergelijking: de vorige Range Rover Sport SVR puurde 575 pk en 700 Nm uit zijn door een supercharger geholpen 5 liter-krachtbron.

De nieuwe Range Rover Sport SV sprint in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 290 km/u. De gemiddelde CO2-uitstoot ligt 15% lager dan die van de SVR.

 

Body And Soul Seats (BASS)

Het extra luxueus verpakte interieur van de nieuwe Range Rover Sport SV herken je aan de zogenoemde SV Performance Seats met geïntegreerde hoofdsteunen, carbon kuip en verlichte SV-logo's. Die sportstoelen komen met BASS-technologie, kort voor Body And Soul Seats.

Die BASS-sportstoelen zijn immers voorzien van een systeem dat aan de muziek aangepaste vibraties doorgeeft aan je lichaam. De geluidservaring zou top notch moeten zijn, want de Meridan Signature-installatie telt ook 29 luidsprekers

                         



(04-09-23)
« Terug
« Home