Bandencentrale

Uw banden zijn de enige connectie tussen het wegdek en uw wagen. Ze zijn van levensbelang voor de veiligheid van u, uw passagiers en uw medeweggebruikers. Houd deze daarom steeds in opperste conditie of laat ze tijdig vervangen.


Wat kan u zelf doen ?

Controleer regelmatig uw bandendruk: Door de juiste bandendruk gaan uw banden niet voortijdig slijten waardoor u kosten bespaart! Bovendien behoudt u een perfecte grip op de weg. U bent niet zeker hoe en waar u op moet letten? Kom gerust langs en onze professionals bekijken het voor u!

Bestudeer ook regelmatig de uitlijning van uw banden. Wanneer u tijdens het rijden een afwijking aan het stuur voelt, dan is de kans groot dat uw banden niet goed zijn uitgelijnd. Merkt u dat uw banden naar binnen of naar buiten geplooid staan, kom dan dringend langs bij Garage Vanderborght. Wij lossen dit probleem snel voor u op!

 Probleempje onderweg en u wenst uw band zelf te vervangen? Dat kan, maar zorg ervoor dat uw reserveband ook de juiste bandenspanning heeft.

Heb je dit toch over het hoofd gezien? Geen nood!

Onze Assistance* is snel naar u onderweg. Voor Ford in België gratis: 0800/11 130, voor Ford in het buitenland: +32 2 286 31 70, Voor Volvo, Jaguar, Land Rover: +32 2 286 32 71

 

Bandencentrale Vanderborght, uw specialist!

Herstellingen:

Bandencentrale Vanderborght is gespecialiseerd in mogelijke herstelling van uw banden. Een herstelling is goedkoper dan een vervanging en de band blijft zijn initiële kwaliteit behouden. Herstellingen kunnen echter niet meer gebeuren wanneer de schade buiten het loopvlak opgelopen werd.

Een herstelling gebeurt in volgende stappen:

  1.      Demonteren van de band op de velg
  2.      Herstellen van het loopvlak
  3.      Band op de velg plaatsen + vervangen ventiel
  4.      Uitbalanceren van de herstelde band en velg

 

Uitlijnen:

Het opnieuw uitlijnen van uw banden neemt niet veel tijd in beslag en werkt kostenbesparend. Niet alleen zullen uw banden minder snel slijten, ook vermijdt u dure kosten aan uw schokdempers en andere onderdelen van de stuurinrichting. Tenslotte zal u ook merken dat zowel uw comfort als grip op de baan zullen verbeteren wat elk aspect van het rijden ten goede komt.

 

Vervanging:

De juiste band voor uw wagen en uw noden. U houdt best rekening met het gewicht van uw wagen, de carrosserievorm, het soort banen waar u op rijdt, de gebieden waar u rijdt, uw rijstijl en uw voorkeuren qua ecologie, comfort enz. Bovendien worden de mogelijkheden steeds groter en liggen de vereisten steeds hoger! Het is niet makkelijk om door het bos de bomen nog te zien.

Laat u daarom door onze specialisten bijstaan in de keuze van uw banden.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

 

Omdat wij onze bandencentrale in eigen beheer uitvoeren, kunnen wij onze klanten laten genieten van een super uitgebreid gamma en van kortingen tot 35% op de aankoop van hun nieuwe banden!

  

Velgen:

U hoort wel eens de spreuk: de schoenen maken de man. Wel: de velg maakt de auto. Voor vele autoliefhebbers één van hun favoriete accessoire. Het geeft je wagen een unieke en persoonlijke look. Maar dat is niet alles.

Aluminium velgen hebben ook een grote invloed op de prestaties van uw wagen. Ze zijn lichter dan een stalen velg en verminderen zo het brandstofverbruik en CO2. Door hun vorm en samenstelling zorgen ze ook voor een betere warmteafvoering waardoor het remsysteem niet overbelast geraakt.

Door de grote technische verschillen in aluminium velgen dient de keuze van uw velg te voldoen aan de technische voorschriften van uw wagen. Anders geraakt u nooit door de technische keuring. Laat u daarom door onze professionals bijstaan in de keuze van uw velg!

Voor winterbanden wordt al vaker beroep gedaan op een stalen velg. Ze zijn zwaarder en dus ook robuuster en goedkoper in aankoop. Bovendien zijn ze niet vatbaar voor corrosie door de invloed van strooizout. Wanneer er voor een kleinere velgmaat gekozen wordt is de kost van de winterband ook weer lager waardoor u een maximaal comfort en veiligheid krijgt voor een (winter)prikje.

Wanneer uw winterbanden op een aparte velg staan zijn deze ook makkelijker en sneller te plaatsen. Zo is de afspraak voor uw bandenwissel slechts een kleine tussenstop en zeer makkelijk voor u te organiseren.

 

WAAROM WINTERBANDEN ?!

 Wat zijn de voordelen van winterbanden?

  • Sterk verbeterde grip bij temperaturen onder de + 7°C
  • Minder kans op aquaplaning door een effectievere waterafvoer
  • Betere wegligging in bochten
  • Kortere remweg
  • Een winterband heeft soepeler rubber (silica) dat zich aanpast aan alle wegdekken:beijzeld, nat, besneeuwd of droog.

Wanneer moeten winterbanden gewisseld worden?

Advies: onder de + 7°C omwisselen.   Zodra de temperatuur zakt onder de 7°C presteren winterbanden beter dan gewone (zomer)banden. Door de lage temperatuur wordt het rubber van een zomerband harder en verliest daardoor veel van zijn goede eigenschappen (grip, comfort). De banden verliezen dan hun grip op het wegdek en als u remt duurt het langer voordat u stilstaat. Meestal worden de winterbanden gemonteerd in oktober/ november. Bij hogere temperaturen neemt de slijtage van de winterband behoorlijk toe. Dus zodra het weer omslaat van overwegend koud naar overwegend warm, kunt u het beste uw zomerbanden weer laten monteren. Dit is meestal rond maart/april.

Een minimum profieldiepte van 4 mm is vereist om veilig te blijven. Laat de profieldiepte van uw banden nakijken.

 

Slijten winterbanden harder dan gewone banden?

In principe slijten winterbanden tijdens winterse omstandigheden niet sneller dan gewone (zomer)banden. Wanneer de gemiddelde temperatuur boven de 7 graden Celsius komt neemt echter de slijtage van winterbanden behoorlijk toe. Zomerbanden onder 7°C slijten veel meer.

Winterbanden worden gemonteerd op alle vier de wielen. Montage van slechts twee winterbanden leidt tot stabiliteitsproblemen, ook op de snelweg. Een auto met voorwielaandrijving: als alleen op de vooras winterbanden zijn gemonteerd, verbeteren de prestaties bij het optrekken. Maar de auto gaat dan achteraan uit balans en zal daardoor eerder om zijn as draaien (overstuur). Een auto met achterwielaandrijving: als alleen op de achteras winterbanden zijn gemonteerd, verbeteren de prestaties bij het optrekken. Maar de auto raakt vooraan sneller uit balans en zal daardoor in bochten eerder rechtdoor gaan (onderstuur).


Zijn Winterbanden duur?

Eigenlijk niet. U doet met 2 paar schoenen ook 2 keer langer dan met 1 paar schoenen!  Zo werkt het ook met winterbanden. Als u op uw winterbanden rijdt, spaart u uw zomerbanden en andersom... En u rijdt een stuk veiliger!

 

Contacteer ons voor een professioneel advies of voor een afspraak via

016/44.31.02 te Rotselaar

016/60.59.59 te Boortmeerbeek

 

Openingsuren Bandencentrales:

Maandag

Gesloten

13u - 18u  

Dinsdag

08u - 12u          

13u - 18u  

Woensdag

08u - 12u          

13u - 18u  

Donderdag     

08u - 12u          

13u - 18u  

Vrijdag

08u - 12u          

13u - 17u  

Zaterdag

Gesloten

Gesloten

 

*Indien u als klant tijdens de laatste 12 maanden uw onderhoud liet uitvoeren bij Garage Vanderborght.