Jaguar F type Heritage 60 edition verjaardag vieren

De Jaguar E-Type wordt 60 in 2021, maar Jaguar is er al vroeg bij en lanceert deze F-Type Heritage 60 Edition om het te vieren. Het basismodel is de F-Type R met 575 pk.

Op 1 maart 2021 mag de E-Type 60 kaarsjes uitblazen en dat viert Jaguar met de Heritage 60 Edition. Dat is een door de SV Bespoke-afdeling onder handen genomen F-Type R, beschikbaar als Coupé en Cabriolet. Het gaat om een wereldwijd tot 60 exemplaren gelimiteerde reeks die minstens 161.250 euro kost. Dat is bijna 30.000 euro meer dan de reguliere R-versie van de Jaguar F-Type. Wat krijg je daarvoor in de plaats, buiten de exclusiviteit van de beperkte oplage.

Jaguar Classic

De Jaguar F-Type R Heritage 60 Edition hult zich in het Sherwood Green, een lak tint die de Britse constructeur niet meer aangeboden heeft sinds de jaren zestig. De historische koetswerkleur gaat hand in hand met in Gloss Black uitgevoerde designaccenten en in gesmede 20-duimsvelgen met zogeheten Diamond Turned-afwerking. Wellicht omdat het de diamanten jubilee van de E-Type betreft. Het koetswerk krijgt een speciaal herdenkingslogo, dat overgenomen wordt van de 12 (6 x Coupé en 6 x Roadster) E-Type Collection-wagens die door Jaguar Classic gerestaureerd werden. De Heritage 60 Edition beschikt ook over bijzondere interieurmaterialen, van het tweekleurige Oxford-leder in Caraway en Ebony tot de uit aluminium opgetrokken sierlijst op het dashboard. En een SV Bespoke-plaatje mocht evenmin ontbreken.

Aan de onderhuidse technologie werd niet geraakt. Ook als Heritage 60 Edition rekent de Jaguar F-Type P575 R AWD op een 5 liter-V8 die een supercharger gebruikt om het vermogen op te krikken tot een gezonde 575 pk. Die power wordt op het asfalt gezet via een achttraps automaat en een vierwielaandrijving met slimme koppelverdeling. De sprint van 0 naar 100 km/u lukt in dik 4 seconden en de topsnelheid bedraagt net 300 km/u.

(13-12-20)
« Meer lezen
« Terug
« Home